Loading Events

« All Events

Rap Cruise – Live JAG / Amo / Gibson Jones

25.10.2019. | 22:00 26.10.2019. | 04:00

RAP CRUISE feat JAG, Gibson Jones & Amo
25.10.2019 Merikerho

Laiva on lastattu G-funkilla, boombapilla ja faijaräpillä!
Räppiristeilyn isäntinä lavalle nousevat kolme piinkovaa MC:tä vetämään livet, sekä DJ Mighty Luismao viihdyttämään matkustajia. Astu laivaan!

LIVE:
JAG
AMO
GIBSON JONES

DJ Mighty Luismao

JAG
Helsinkiläinen JAG sai asianmukaisen esittelynsä vuonna 2006 voitettuaan radioaseman demo-kilpailussa paikan ruotsalaisen räppilegenda Promoen lämppärinä Tavastialla. Tasainen keikkavirta pääkaupunkiseudulla ja muutama netti-julkaisu johtivat unelmien toteutumiseen, kun JAG sai kunnia avata Ice Cubelle vuonna 2008. Sittemmin JAG on keikkaillut Suomen lisäksi Virossa, Venäjällä, Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Belgiassa ja Alankomaissa. Pääosin englanniksi musiikkia tekevä JAG on pysynyt isolta yleisöltä piilossa, ja kysymys “miks en oo kuullu susta aikasemmin?” tulee usein vastaan. Syitä voi arvailla, mutta artistin tinkimättömyys musiikissaan ja valtavirrasta poikkeava soundi ovat aina olleet läsnä. Uransa alusta asti omakustanteisesti musiikkiaan julkaissut JAG on pysynyt omalla polullaan, tarjoten ysärivaikutteista boom bap -soundia sitä janoaville räppipäille vuodesta toiseen.
JAGin lyriikat ja karisma mikissä ovat laajalti arvostettuja hip hop -fanien keskuudessa, ja biitit saavat taatusti pään kuin pään nyökkäämään. Tämän lisäksi keikoilla käyneet ovat päässeet todistamaan energisimpiä hip hop – bileitä mitä voisi toivoa. So Far No Good (2012), Detention (2014) ja More Of The Same (2017) ovat kaikki pääosin boom bap -suuntautuneita, samoin kuin räppärin viimeisin projekti Shop Talk EP.

AMO
Amo räppää elämänmakuiset riiminsä letkeästi ysärin west coast-henkisiin biitteihin. Miehen tuore albumi A.M.O. kertoo family manin elämäntarinaa kokemuksen syvällä rintaäänellä. Levyn on tuottanut Amon 14-vuotias poika, tuottajalupaus Ledi.

GIBSON JONES
2019 albumin julkaissut Gibson Jones kuvailee musaansa osuvasti “Faijaräppinä”. Räppi iski ensimmäisen kerran joskus ala-asteen loppupuolella ja vei lopulta miehen mennessään. Nyt aikuisella iällä Joni tiesi tarkalleen, että haluaisi tehdä astetta henkilökohtaisemman levyn, joka olisi saundiltaan kallellaan rakkaaseen 90- ja 2000-luvun räppiin. Alkuvuoden aikana valmistunut levy on juuri sellainen kokonaisuus, johon hän tähtäsikin. Tekstipuolelta löytyy kaikkea, mitä keski-ikää lähestyvä mies haluaa käsitellä: muistelua, itsepohdiskelua, parisuhdetta, päivätöihin turhautumista ja rehellistä räppipuskemista.

Merikerho on ainutlaatuinen entiseen rahtilaivaan rakennettu musiikkivenue Helsingin kulttuurin ytimessä, Kallio-Sörnäisissä. Suvilahteen ankkuroidun Merikerhon rahtiruumaan rakennetussa, meri- ja katu-uskottavassa klubissa on loistava äänentoisto.

Merikerho / Sörnäisten Rantapromenadi / 22-04 / K20 / 8€

8€